poniedziałek, 19 października 2009

buła

Co zrobić, gdy z obiadu zostanie kilka drożdżowych pyz?


Należy wydrążyć w nich dziurkę, nałożyć do niej trochę śliwkowych powideł, łyżeczkę masła, a na koniec posypać cukrem trzcinowym.
I do piekarnika.
Na 10 min. w 200st.
Aż skórka delikatnie popęka, a buła się  zarumieni.

Łatwe, prawda?
Dobrze, że posłuchałam Mamy i wzięłam od niej te pyzy:)


Oczywiście, jako nadzienie wyśmienicie też nada się nutella, kawałek jabłka czy biały serek.
Smacznego!



Ps. Kto zna Słodziaka, ten wie, że tytuł tego posta jest przez niego wymyślony:)

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

brzmi zachecająco i spróbujemy,zobaczymy.
Pokłon dla Mamy:)
pozdrawiam,J.